خانم فاطمه طریقت یکی از زنان موفق ایرانی که توانسته است نام یک شیر زن در عرصه کار و تجارت را برای زنان ایرانی بدست آورد. تلاش و پشت کار و جدیت در کار از دلایل موفقیت این بانوی گرامی میباشد.
با ما همراه باشید در سایت تالاب :
فاطمه طریقت منفرد در شهریور 1331 در خیابان ری تهران ودر خانوادهای کاملاً مذهبی به دنیا آمد و این جزئی از افتخارات زندگی اوست. خانواده طریقت خانواده کوچکی نبود. پدرش رستوراندار بود.
آتش برای خیلیها پایان دهنده دوره مهمی از زندگی است؛ چه بسیار کسانی که خاکستر نشین آتشی شدهاند که هرگز مهار نشد. اما اگر شما فاطمه طریقت باشید همه ی چیز متفاوت خواهد بود.
برای خانم طریقت همه ی چیز از یک آتشسوزی شروع شد، دقیقا 32 سال پیش، کارخانه چمدانسازی حاج اکبر کبریتچی سوخت و اعتبار خاندان بر باد رفت، همین شد که خانم خانه به فکر شغل آبا و اجدادی افتاد و تصمیم گرفت به کمک همسرش بیاید.
حتما بخوانید: موفق ترین زنان ایرانی در خارج را بیشتر بشناسید !
او باوجود تمام مخالفتها آستینها را بالا زد و سراغ سیخ کباب و دیگ برنج رفت. فاطمه طریقت منفرد، دخترطریقت بزرگ موفق شد رستورانی را راه بیندازد. رستورانی که دقیقا یک روز قبل از تولد آخرین فرزندش افتتاح شد و نام هانی پسر سوم خانواده را بر خود گرفت نامی که حالا برای خود برند بزرگی محسوب می شود.
سایت تالاب : رستورانداری شغل آبا و اجدادی خانواده پدری خانم فاطمه طریقت منفرد است. تقریبا تمام مردان خانواده او به این حرفه اشتغال داشتهاند. پدرش نیز رستوران طریقت را درسال 1317 راهاندازی کرد اما افتتاح هانی به دست خانم طریقت در اسفند 1359 یکگام بزرگ بود.
خانواده طریقت، خانواده بزرگ و مذهبی بود که کار کردن زنان در ان عیب بزرگی محسوب می شد و دختران حق نداشتند بیشتر از مقطع ابتدایی تحصیل کنند. انها باید آماده می شدند تا همسری خوب و مادری مهربان باشند. فاطمه نیز همین گونه و براساس سنت قدیمی خانواده بزرگ شد و برخلاف میل باطنی به اجبار پدر ازدواج کرد که این وصلت باوجود 5 فرزند «4پسر و یک دختر» در بیستمین سال به جدایی کشید و فاطمه به تنهایی بار رستورانداری رابه دوش کشید.
خانم طریقت منفرد عزمش را جزم کرد تا کیفیت غذا های هانی مطهری همیشه بالاتر از رستورانهای مشابه باشد.
وی راز موقیتش را از زیر کار در نرفتن می داد و می گوید: شاید خیلی وقتها پیش آمده که کارم رابه خانواده ترجیح دادهام که درست هم نبوده؛ اما خب کاری که من انجام می دهم مسئولیت سنگینی دارد و حتی فکر میکنم کمتر از کار یک دکتر نیست، چون یک اشتباه ممکن است حوادثی رابه وجود بیاورد که جبرانش خیلی سخت باشدظ… با این وجود تمام این سختیها و خستگیها وقتی که مردم می آیند و به خاطر کیفیت کار تشکر میکنند خستگی از تنم بیرون میرود. خانم طریقت به شدت عاشق کارش است میگوید میتوانست بیخیال همه ی چیز شود ولی وجدان کاری و تعهد مانع است.
این بانوی ایرانی در مورد مردانه بودن این شغل این طور اظهار نظر میکند: می دانم که این تصور برای خیلیها وجوددارد که رستورانداری یک شغل مردانه است. بعنوان یکی از معدود زنان رستوراندار ایرانی، هر چند منش و شخصیت رفتاری افراد را مهم ترین عامل در انتخابشان برای کار میدانم اما معتقدم کار کردن با آقایان آسانتر است. به خاطر همین بیشتر کارمندان رستورانم را مردها تشکیل می دهند. در آشپزخانه هانی هر چند خودم سرآشپز و رئیس هستم اما تمام آشپزهای مشغول بکار که تحت تعلیم خودم بودهاند، مرد هستند.
خانم طریقت معتقد است که کار، عار نیست و باید این تفکر که هر کس لیسانس دارد می بایست پشت میز بنشیند تغییر کند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا سریال «آشپزباشی» از روی زندگی شما ساخته شد یا نه می گوید: موقع پخش سریال «آشپزباشی» این شایعه به وجود آمده بود که این سریال داستان زندگی ما بوده در حالیکه اصلا اینطور نیست. واقعا باوجود ارادتی که به دو هنرپیشه نقش اول کار دارم اگر بجای انها بودم این نقشها را بازی نمی کردم.
من از ساختن این سریال اطلاع چندانی نداشتم، فقط یکی، دو بار آمدند و رقم قابل توجهی پیشنهاد دادند که اگر پرداخت کنید اسم شما و رستوران را روی کار میگذاریم و این در جامعه پیچید که این سریال از روی زندگی ما ساخته شده. خود من یکی، دوبار بیشتر سریال را ندیدم، اصلا داستان زندگی ما نبود. در زندگی واقعی من آشپز هستم نه پدر بچهها، بیشتر تلاشها و نوآوریها از من بود.